2015. november 19., csütörtök

Avagy miért kell nekem még egy blog?

Vagy ötszáz könyv van a várólistámon. De tényleg. És ez a szám csak nőttön-nő, tulajdonképpen ha reálisan szeretném szemlélni a helyzetet, be kell látnom, hogy a végére érni nem fogok, maximum lépést tartani vele. Most pedig, hogy a legújabb könyveket is bármikor megkaparinthatom, és kis túlzással napi több tucat megy át a kezeim között, csak rosszabbodott a helyzet.

Ami talán picit kiemeli, vagy inkább megkülönbözteti más könyves blogoktól ezt, hogy szakirodalom is lesz bőven - na meg minden olyan, ami a másik blogjam témájába nem fér be - de illendően majd azért azokról is hírt adok itt, ha más nem, egy link formájában.

Ami lesz:

  • YA, sci-fi és némi klasszikus, nagyritkán egy-két egypercesgyűjtemény
  • Szociológia, könyvtártudomány, olvasáskutatás, ifjúságkutatás, informatika, információelmélet, szociális hálózatok, esetleg némi pszichológia, és pedagógia.

Ami nem lesz mert másik blogjaimban relevánsabbak azok az életmód/recept, illetve a gótikus/rémregények, szubkultúra-kutatással kapcsolatos tanulmányok.

A szó szoros értelmében nem könyvajánlót/kritikát szeretnék ide gyűjteni a magam részéről, inkább megjegyzéseket, idézeteket, kiakadásokat, sőt, olyan könyvek is lesznek, amiket tulajdonképpen el sem olvastam, csak felkeltették az érdeklődésemet, és átfutottam.

Nos, előzetesként ennyit erről.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Végre megnyitottad ezt a blogot! :)
    A YA olvasmányok, a klasszikusok, a szociológia, a kutatásaid, és a pszichológia érdekel a leginkább, de az egész nagyon érdekesnek ígérkezik.
    Kíváncsian várom a további bejegyzéseidet! :)
    Bettina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy írtál :)
      Hát akkor elég nagy a közös érdeklődési kör, biztos lesz olyan, ami tetszeni fog, bár egyelőre úgy érzem, több lesz a nyavalygás/ötletelés, mint az érdembeli könyvajánló, de majd még kialakul.
      Köszi a feliratkozást ♥

      Törlés